קנדידה
פטריה קטנה סבל גדול
סובלים מבטן נפוחה, תחושת מלאות, גזים, יציאות רכות?
הפרשות נרתיקיות, ריח לא נעים וגרד?
עייפות, ירידה בערנות, ברמת האנרגיה, פגיעה בזיכרון ועוד?
מרגישים שהפכתם להיות בני ערובה, שחייכם מנוהלים ע"י המזון שאתם אוכלים?
יתכן שאתם סובלים מפטריית הקנדידה.
שלם שמי ד"ר בועז רון – ואני רופא והומאופת עם ניסיון של עם למעלה מ 18
שנים בטיפול המשלב רפואה קונבנציונלית עם הומאופתיה.
יש לי ניסיון רב בטיפול באנשים הסובלים מפטריית הקנדידה, נדבר על טיפול אפקטיבי שמביא תוצאות בטווח הקצר ולא פחות חשוב מונע מהפטריה לחזור.
מה זו בכלל פטריית הקנדידה?
קנדידה היא פטריית שמר שמהווה תוצר של "החיים המודרניים".
זיהום סביבתי, מזון לא בריא, קרינה, סטרס נפשי ועוד – כל אלו מחלישים את האדם ומחזקים את הפטריה. לפי הערכות שונות כשליש מאוכלוסיית המדינות המתועשות סובל מבעיות הקשורות לקנדידה.
הפטרייה יכולה להתרבות במעיים, בווגינה בנשים ובמקומות נוספים בגוף. וגורמת לסבל רב במגוון תסמינים גופניים, נפשיים ומנטליים. נוכחות הפטריה בגוף יכולה להתבטא מנשירת שיער ואסטמה דרך פגיעה בזיכרון ובריכוז ועד תשישות, ירידה בחיוניות ובמצב הרוח.
חשוב לדעת – הפטרייה היא טפיל שיכול לשגשג רק במקום של חולשה !!!
הופעת הפטרייה היא סמן לכך שהאדם לא בקו הבריאות!
אז איך נגרם נזק? – בואו נתמקד בעובדות:
- ממש כמו פטריית השמרים שאנו משתמשים בהכנת העוגה, הקנדידה מפרקת את הסוכרים בתהליך של תסיסה ומייצרת: גזים, אלכוהול ומים.
הפרשה כרונית של אלכוהול לדם = השפעה לרעה ומתמשכת על תפקודי המוח, על רמת האנרגיה והחיוניות.
* באפיית העוגה התוצאה היא עוגה שטופחת וגדלה, בבטן – המצב קצת פחות נעים…
גזים, נפיחות, מועקה, כבדות, אי נוחות…. - זני הקנדידה מייצרים מעל 100 סוגי רעלנים מעבר לאלכוהול, שחודרים לדם ודרכו מגיעים לכל מערכות הגוף כולל מערכת העצבים והמוח.
מחקרים מרחבי העולם מקשרים בין חומרים אלו לבין פגיעה בריכוז, בזיכרון, תחושת ערפול, בלבול ואף אלרגיה, אסטמה, פיברומיאלגיה ועוד. - אותם הרעלנים שהפטריה מייצרת, פוגעים בריפוד הטבעי של דופן צינור העיכול (הפלורה) והתוצאה = פגיעה ביעילות העיכול וספיגת סוגי מזון, הללו גורמים לחסר של אנזימים וויטמינים, עלייה של חיידקים אלימים עוד.
מניסיוני הרב בטיפול בתינוקות, ילדים ובוגרים הסובלים מהפטרייה, וכן ממחקרים בעיקר באוכלוסיית האוטיסטים – נוכחות הפטריה מגבירה את הרעב לפחמימות וסוכרים, לא פעם על חשבון אוכל בריא ומזין.
הטיפולים הקיימים לא מציעים פתרון מספק.
- דיאטות סיזיפיות – נוקשות כמעט בלתי אפשריות (בטח לאורך זמן) = ייאוש.
- תוספי מזון עם יעילות חלקית = תלות בתוספים לאורך שנים + עלויות גבוהות.
- או תרופות עם יעילות חלקית = סיכון משמעותי לתופעות לוואי כולל פגיעה בכבד…
ואם יש הקלה אז היא זמנית והתוצאה מתסכלת.
דר' הצילו – אז מה עושים?
מניסיוני בטיפול באנשים רבים הסובלים מקנדידה, התוצאה הטובה ביותר = טיפול משולב:
אני מתחיל עם תרופה לטיפול בקנדידה עצמה, תרופה שמבוססת על מחקר קליני מוצלח שביצענו ב 2012, בסיוע פרופ' למיקרוביולוגיה בפקולטה לרפואה של הטכניון בחיפה.
ומאחר והקנדידה כמו כל טפיל, יכולה לשגשג רק במקום שיש בו חולשה. חיוני לשלב במקביל טיפול יעיל לחיזוק המטופל / ת.
תרופה המותאמת באופן אישי למטופל שמטרתה לחזק את החוסן הכללי של המטופל ואת מערך החיסון בפרט, באופן שימנע את החזרה של הקנדידה בעתיד.
והתחושה? התחושה היא של יציאה לחופשי.
אז לקחת את התכשיר וכל הבעיות ייעלמו?
הטיפול ההומאופתי משנה חיים, ילדים חולניים שהופכים להיות בריאים, ניתוחים שנחסכים,
מחלות כרוניות “חשוכות מרפא” שהופכות להיות נחלת העבר, אנשים שמשתחררים מחרדות
ודיכאון.
יחד עם כל אלה – אני מאמין באורך חיים בריא ובתזונה מאוזנת שתורמים לחיזוק הגוף והנפש. אני מלמד ומנחה איך להכניס לחיים "שינויים קטנים שעושים שינוי גדול".
והכול כדי לשמר ולטפח את המשאב החשוב ביותר שלנו… הבריאות.