אסטמה של העור

(אטופיק דרמטיטיס) Atopic Dermatitis

"אסטמה של העור" היא תגובה אלרגית שכיחה, המתבטאת בתהליך דלקתי בעור, פריחה, גרד ואי נוחות משמעותית.
המחלה פוגעת בכל גיל ובעיקר בתינוקות
(10-20% מכלל התינוקות), בשכיחות שהולכת ועולה במקביל לעלייה במחלות אלרגיות (קדחת השחת, אסטמה ועוד).
למרות שכיחותה, במקרים רבים היא לא מאובחנת ולא מטופלת כראוי.

הגורמים למחלה לא ידועים אך ללא ספק קיים מרכיב גנטי משמעותי וכן תרומה של העולם המתועש, כדוגמת זיהום האוויר והסביבה, תוספי המזון, חומרים משמרים, צבעי מאכל, עשן סיגריות, חיסונים ואף תרופות.

רוב תופעת האלרגיה בפרט כזו המופיעה בעור, היא תוצאה של קושי במפגש בין האדם למרכיב מהעולם החיצון. יכול להיות מרכיב פיזי או חשיפה לאירועי נפשי.

הגוף יכול להגיב באופן נקודתי לאחר מגע עם מתכת, סבון כביסה, בושם וכדומה, הגוף מרכז תאי חיסון באזור המגע על מנת לסלק את המפגע, מה שמכונה תהליך דלקתי מקומי.
הגוף יכול להגיב באותה מתכונת אלא באופן נרחב יותר. הסימנים יהיו זהים לתגובה המקומית אלא שיופיעו באופן מפושט יותר: יציאת נוזלים לרקמות (בצקות) או לריריות (נזלת, עיניים דומעות…), אודם וחום בעור, עקב הרחבת כלי דם. הרחבה שיכולה אף לגרום לירידת לחץ דם ואיבוד הכרה.

  • תינוקות עלולים לפתח תגובת אלרגיה בעור לאחר תרופות כולל חיסונים. (ניתן לקרוא בעלוני היצרן).
    ניתן לחזק את התינוקות לפני מתן התרופה (בכדורים או זריקה) או להתאים הכנה הומאופתית לאחריה במידה והתפתחה תגובה לא רצויה.
  • אישה בת 65 פיתחה פריחה עורית, אורטיקריה, זמן מה לאחר מות בעלה.
    היא טופלה בתרופה שסייעה לה להתאושש מהאבל ולהמשיך בחייה. מדווחת על יותר חיוניות וקלילות בחיה, במקביל כמובן להעלמות הפריחה.
  • ילדה בת 12 שהחלה לפתח אלרגיה עקשנית בעור, במקביל למשבר בזוגיות של הוריה.
    היא טופלה בהצלחה, הדרכתי את ההורים על הקשר בין המצב המשפחתי למצבה בריאותי, הם החליטו להפסיק את הריבים מול הילדה והחלו טיפול זוגי.
  • תינוקת בת שנתיים, הגיעה עם אוטופיק דרמטיטיס ללא סיבה נראית לעין. טופלה בהומאופתיה ובמקביל להעלמות הפריחה, האם דיווחה על קפיצה בהתפתחות ועליה בתאבון.

ד"ר – אז מה עושים?

מניסיוני הרב בטיפול בתינוקות ומבוגרים הסובלים ממחלות אלו, תסמיני המחלה היא "נורת אזהרה" שמחייבת בדיקה וטיפול שורשי. תרופות המתמקדות בלהעלים את הפריחה, "מפספסות" את המצוקה של המטופל. פספוס שגורם למחלה "להעלות כיתה" ולהתבטא במחלה קשה יותר, כדוגמת התפתחות אסטמה של דרכי הנשימה.

מעבר לטיפול ההומאופתי שמרפא, אני מדריך את ההורים על החשיבות הגדולה לצמצם מוצרי חלב, צריכת חומרי שימור וצבע במזון כטריגרים לתגובה האלרגית, מסביר באיזה הקשר האלרגיה התפתחה ונותן הכוונה להטבת המצב, ממליץ להתאים את אופן מתן חיסונים (דחייה, פיצול, מתן חלקי) למצב הנפשי והפיזי של התינוק.

למה הומאופתיה?

כי הטיפול ההומאופתי מרפא מהשורש, כך שהמחלה לא "נודדת" מהעור למקומות עמוקים יותר כמו למערכת הנשימה.
כי אין שימוש בחומרים כימיים עם תופעות לוואי.
כי הטיפול מרפא את המכלול–  כלומר מטפל בכל דבר שאיננו מאוזן: הפרעות שינה, אכילה, יציאות, גזים, חוסר שמחת חיים וכו'.
כי אנחנו מבינים שהאלרגיה בעור, היא איתות חשוב שאסור לנו לפספס!!! איתות שהוא הזדמנות עבורנו  לעזור לתינוק, לילד או למבוגר לחזור לבריאות, לבריאות שלמה כפי שנועדה להיות.

מזמין אותך לשיחת ייעוץ איתי (חינם)