Project Description
נחשפנו אני ואישתי לעולם השייקים הירוקים במצפה אלומות… הזמינו אותי לאירוח בסוף שבוע בתמורה להרצאה שאעביר.
המקום פסטורלי משקיף על הכנרת… שקט ועוד שקט והמון ירוק…
ובבוקר חיכתה לנו הפתעה – כוס שייק ירוק… לא ידענו עד כמה הדברים יחלחלו אלינו לחיים…
האמת שכבר זמן מה חיפשנו שינוי (שיפור) תזונתי שישתלב בחיים העמוסים שלנו, שינוי שלא יחייב מאמץ גדול מידי, הוצאות משמעותיות, שיהיה אפקטיבי ו…טעים. וגילינו שהפתרון הפשוט הוא כאן !!!
השייק הירוק נחשב "מזון על" ממגוון סיבות.
הוא חיוני במיוחד לחיים המודרניים הרוויים מזונות פחות טובים (מזון מעובד, תעשייתי, חומרי שימור, צבע וכו' ), זיהום סביבתי, קרינה ושאר מזיקים. עלים ירוקים נחשבים "אוכל חי" מלא וגדוש בוויטמינים, אנזימים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וכלורופיל… הכלורופיל בעלים הירוקים הוא מתנה גדולה לריפוי, הזנה, ניקוי ושיקום הגוף .
* מה הטריק? כדי שהוא יהיה זמין לגופינו עלינו ללעוס את העלים 32 פעם !!! הבלנדר עושה זאת בשניות.
מה עוד? מסייע לרדת במשקל (ללא מאמץ או דיאטה), מסייע למנגנוני הגוף לנקות את הדם, מוריד שומנים ומאזן רמות סוכר בדם, מפחית משמעותית את הצורך (תשוקה) למתוק, מחליף את ארוחת הבוקר ונותן אנרגיה וחיוניות לכל היום ו… טעים.
** מסתבר שאנשים מתנקים בזכותו מאלרגיות ואסטמה, דלקות פרקים, יתר לחץ, כולסטרול ועוד מיני צרות… .
** לא מומלץ לחולים הנוטלים תרופות נוגדי קרישה מסוג קומדין.
המתכון הוא פשוט, קל להכנה, טעים ממש ומפוצץ בבריאות:
50-70% עלים ירוקים: חסה, עלי קייל, עלי מנגולד, נענע, גבעול סלרי,
עלי תרד, נבטים, פטרוזיליה, עלי סלק ועוד. (במיוחד כשקונים/ מגדלים עלים – עדיף אורגני).
30-50% פירות: תפוח עץ, אגס, בננה, אפרסמון, 2 תמרים… + מים.
תוספת מומלצת: גרגירי צ'יה (להשרות כמה דקות במים), פשתן (לטחון ובמקום להוסיף), פולי קקאו ("מזון על"), כף שמן קוקוס אורגני (שומר על הנוירונים במוח ומרחיק אלצהיימר), כפית ספירולינה ("מזון על על").
ומה עוד – מה שבא לכם להוסיף לפינוק: קצת ג'ינג'ר, לימון, אבוקדו, מנגו, קצת אגוזים או שקדים, גרגירי ברי/ פטל (ניתן לקנות קפוא), קינמון…
* חשוב לנסות הרכבים שונים, לגוון במרכיבים, להתאים לטעם האישי … ולחגיגה.
יתרונות נוספים:
- ירקות ירוקים מסייעים בעיכול מזונות אחרים בשל עידוד הפרשת אנזימי עיכול.
- הם קבוצת המזון העיקרית שמתאימה בצורה מיטבית לדרישות התזונתיות של האדם, בצורה המרוסקת שלהם מספקים רכיבים תזונתיים בכמות גדולה יותר מכל מזון אחר, כולל מסלטים.
- בניגוד לבישול הירקות שהורס את רוב הוויטמינים ואנזימים החיוניים לנו – השייק שומר עליהם.
- מכילים כמויות גדולות של ויטמינים ומינרלים (חומצה פולית, אבץ, סידן, מגנזיום ועוד).
- מכילים חומצות האמינו ביניהן את חומצות האמינו החיוניות לגוף.
* בניגוד לצריכת חלבונים- מחייבים פחות מאמץ בעיכול, פחות מאמץ בבניית חלבונים ופחות אלרגיות.
** חישבו על מסת השריר של חיות המרעה שניזונות אך ורק מירקות עיליים. - מעלה את רמת חומצת הקיבה. בעלת השפעה קריטית על ספיגת מינרלים וויטמינים חשובים (ברזל, אבץ, סידן, חומצה פולית וכו'), מהווה מחסום כימי משמעותי לחדירת מיקרואורגניזמים מזיקים רבים (חיידקים, טפילים, פטריות וכו') ומסייעת לעיכול של חלבונים בקיבה. הרמה של החומצה יורדת עם הגיל במיוחד לאחר גיל 40 (עם הופעת שיער השיבה) וגם בעקבות אכילת יתר, שימוש בחומרים כימיים וסטרס נפשי.
- הירקות העיליים הם בסיסיים ובכך תורמים לירידה בחומציות הדם. (חומציות גבוהה = פגיעה במערכת החיסון, יותר דלקות חיידקיות ופטריות, סיכון לסרטן, החלשה משמעותית של השלד והשרירים, פגיעה בכלי דם, מערכת העיכול, עייפות כרונית, חוסר אנרגיה ועוד).
- כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מהווים את "ספוג הניקוי" שמנקה רעלים ופסולת מהגוף החוצה – מרחיק מחלות ומשפר את רמת הבריאות הכללית !!!
* נוכחות סיבים מפחיתים כיבי קיבה, אבני מרה, עצירות, סרטן ועוד.
** לעומת "אוכל זבל", או "אוכל מהיר" שמכיל מעט מאוד סיבים = פחות זמן להקפיא, לבשל וללעוס.
*** זרעי פשתן = הרבה סיבים, עשיר באומגה 3 ונוגדי סרטן.
בברכת בריאות שלמה של כולנו
ד"ר בועז רון